Artikelen

Veel Abarth bouwers gebruiken een A112 Abarth motor.  Echter als er meer van het motortje gevraagd wordt, kan de standaard Weber DMTR deze vraag niet meer aan. Er moet worden gezocht naar een ander geschikt alternatief. 

Hier mijn eigen project. Van een 600 naar een Abarth 1000TC. Het is een soort portfolio. De auto is al bijna 10 jaar in mijn bezit en het is eigenlijk nooit af. Misschien vind ik het bouwen en zoeken naar oplossingen ook wel leuker dan het ermee rijden.

Bekijk hier het project van Jörgen Dijkstra, één van de mooiste abarth replica gebouwd. Deze auto is gebaseerd op de Fiat Abarth waarmee zijn vader Rob Dijkstra 40 jaar geleden in 1969 Nederlands Kampioen werd. Meer over Rob Dijkstra, Fiat Abarth en overige Nederlandse racegeschiedenis vind je op www.racehistorie.nl

Dit boekje is in dpf gezet en kunt u downloaden. Eigenlijk is dit een stukje onmisbare literatuur voor iemand die zijn eigen Abarth TC/TCR en OT/OTR bouwt. In het Engels worden verschillende tips gegeven, die je helpen bij het ombouwen.

Subcategorieën