1000TC Sony Racing Team

De auto moet natuurlijk ook presteren, daarom heeft Jörgen een Abarth 70pk motor uit een A112 autobianchi ingebouwd. Hierdoor spuit de auto in combinatie met het lage gewicht flink vooruit, maar kan je ook nog leuk mee op de weg rijden. De originele 32DMTR is vervangen door een 40DCOE Weber carburateur. Daarnaast zien we een spaghetti spruitstuk met enkele eindpijp. Op dit moment is Jörgen bezig met aanpassingen aan de oliepomp om een aluminium carterpan te monteren.

Verder heeft Jörgen nog een aantal leuke Abarth gadgets, zoals de TC cockpit met grote mechanische toerenteller en oliedruk klokje op de plek van de asbak, de gekoppelde ruitenwissers en abarth sportstuur. 

Jörgen heeft de auto laten spuiten in de kleuren van de kampioensauto uit 1969 van zijn vader Rob Dijkstra.

 

 

 

Om met de Abarth van het Sony Racing Team ook snel de bocht om te kunnen, wordt ook het onderstel aangepast. Hiervoor past Jörgen het klassieke recept toe. Aan de voorkant de bladveer met omgekeerde ogen en aan de achterkant verlaagde springveren. Rondom staat de abarth op lichtmetalen Cromodora's en 4 stugge sportdempers die de auto laten stuiteren. Daarnaast is deze Abarth uitgerust met rondom geventileerde schijfremmen. Tenslotte is er een rolkooi ingebouwd met de nodige verstevigingsplaten om de carrosserie stijver te maken.

 

Hierin staat de fotoreportage van de aanpassingen aan de carrosserie van Jörgen 1000TC. Jörgen heeft er voor gekozen om de smalle uitbouw te monteren samen met een brede koelneus aan de voorkant. De voorste zijschermen zijn voorzien van een smalle rand. Verder zie je dat de Seat vleugeltjes zijn weggewerkt. Tenslotte komt natuurlijk ook het motorkapje open te staan, om de motor beter te koelen en de nodige downforce te genereren.